אחסון בגלילה ועגלות

 אחסנה כבדה למחסן איחסון דינמי למחסנים:

מערכת אחסון דינמי Flow-Rack  קיימת בעולם כבר עשרות שנים. מערכות אלו הופכות בשנים האחרונות לפופולריות יותר ויותר לאחר שנמצאו פתרונות טכניים לבעיות ולתקלות שונות שנתלוו בעבר לצורת אחסון זו.

מערכת האיחסון הדינמי היא מערכת שבה כל שטח המחסן מנוצל לאחסון סחורות; אין במחסן מעברים לאדם או למלגזה ואין כניסה לאזור האחסון במהלך השוטף של התפעול. דבר זה מתאפשר ע"י כך שהמטענים עצמם מבצעים את התנועה. חזית אחת של המחסן היא אזור הטעינה, והחזית השניה היא אזור הפריקה. שיטת האחסון הדינמי מוכרת יותר כשיטה המיישמת את העקרות "ראשון נכנס ראשון יוצא" (FIFO).

עקרון התפעול של המערכת הוא פשוט ביותר. מאזור חזית הטעינה מכניסים למערכת אריזה (משטח, קופסת קרטון): האריזה נעה לאזור חזית הפריקה מכח הכבידה (גרביטציה) ונצמדת אליו: מערכות האחסון הנ"ל מופרדות בהיבטן הכללי לשתי קטגוריות:

  1. מחסנים דינמיים למשטחים (עד 2 טון/מ"ר).
  2. מחסנים דינמיים לאריזות (עד 100 ק"ג/מ"ר).

ההבדל המהותי בין שתי המערכות הוא, שאת המערכת הראשונה מפעילים ע"י מלגזות, עוגרנים וכו'. המערכת השניה מופעלת ע"י אדם. שיטת האחסון הדינמי ניתנת ליישום בצורות שונות:

  1. אחסון לפי מוצר.
  2. אחסון לפי הזמנות.
  3. אחסון ביניים בתהליך הייצור.
 

הסתכלות נוספת באריזות מכתיבה למערכת את האלמנטים הטכניים והחלוקה בשוק היא כדלקמן:

  1. גלילים ממונעים
  2. גלילים חופשיים בשיטת הכבידה (הגרביטציה).
  3. מערכוות הפועלות בלחץ אוויר – כריות אוויר.

השיטה המקובלת והנפוצה כיום במחסנים הגדולים בארצנו היא האחסון הדינמי בעזרת גלילים חופשיים בשיטת הכבידה. קיימים בארץ מחסנים שבהם משך זמן שהיית המשטח במערכת הוא קטן. עקרון "ראשון נכנס ראשון יוצא" FIFO  מאפשר שמירת "טריות" המוצר.

איחסון דינמי בגלילה

מבנה המערכת

המערכת בנויה משלושה חלקים עיקריים: קונסטרוקציה נושאת מערכת גלילים אביזרי האטה והפרדה

קונסטרוקציה נושאת:

מערכת עמודים אנכיים וקורות אופקיות שתפקידם לתמוך את מערכות הגלילים השונות. אין לקונסטרוקציה כל ערך פונקציונלי אך תכנון מדוייק וביצוע טוב הם ערובה להפקת כל היתרונות שמערכת דינמית זו.

 

מערכת גלילים

מערכת הגלילים בנוי מגלילים מקביצים הנתונים בתוך מסילה קבועה. כל המערכת משופעת 3-6 מעלות מהריצפה – כך שנוצר שיפוע. בשיפוע זה נישאים ונוסעים הפריטים המאוחסנים. הגלילים יכולים להיות מפלדה או מפלסטים בקטרים שונים ובפסיעה משתנה – הכל לפי הצורך.

אביזרי האטה והפרדה

במערכת אחסון דינמי כבדות נוצר לרוב צורך לבלום את המשטח במורד נתיב הגלילים. נסיעה בלתי מבוקרת יכולה להביא להתנגשות או להתהפכות המשטח על המסלול או ביציאה ממנו.

לשם כך משלבים במערכת בגלילים את גלילי ההאטה, וכאשר מופעל עליהם כוח, הם מפתחים התנגדות פרופורציונלית. תנועת משטח במסלול עם גלילי האטה היא רכה ומבוקרת. במערכות כבדות, עם עומס גדול בנתיב, נוצר צורך להפריד את המשטח הראשון משאר המשטחיים על מנת שמלגזה תוכל לשלוף אותו בקלות ולא יקרה מצב שהוא לחוץ ע"י שורת משטחים.

לשם כך משתמשים במערכת הפרדה מכנית, הדואגת לכך שביציאה יהיה תמיד משטח חופשי. במערכות קלות וידניות אין צורך, בד"כ, במערכות הפרדה או גלילי בלימיה.

 

סיכום

שיטת האיחסון הדינמי קיבלה תנופת צמיחה גדולה בארץ בשנתיים האחרונות. חברות ענק בתחום המזון והתרופות, התעשייה הקלה והאלקטרוניקה הבינו את יתרונות השיטה והחסכון הכרוך בה בתהליך איסוף ההזמנות.

כותב המאמר: אבי לוזמן – מנהל תיקי לקוחות, מחלקת לוגיסטיקה, בוכוולטר תצוגה ואיחסון.
 

בוכוולטר - מונח טוב יותר

נראה לאחרונה לפני שעה

מה מספר הטלפון שלך?

לקוחות יקרים, קבוצת בוכוולטר עומדת לצידכם ולצד כל מדינת ישראל וחיילנו ברגעים קשים אלו. אנו זמינים עבורכם במייל ובווטסאפ לכל עניין.

  • Hidden
  • Hidden
  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.